Ennakkovaroitus - ajatusvirtaa - voi sisältää epäjohdonmukaisuuksia ja tarkastamattomia tai muistamattomia lähteitä.

 

Miksi joulua juhlitaan - miksi ja miksi nyt.

Kristinuskon synnyn jokainen muistaa - eka yksi mies (myöh. Jesse) seikkaili ikikriisialueella. Sitten sen kaverit muisteli vanhuksina Jessen metkut ja kirjoitti niistä kukin novellit, joista koottiin paljon myöhemmin novellikokoelma (uusi testamentti). Koska vastaavaan tyylilajiin (sekava sepustus) oli kirjoitettu aiemminkin, tehtiin tästä kokoelmasta jatko-osa likineuroottiselle sukukertomuskokoelmalle (vanha testamentti).

Joulun tarina

Joulu on Jessen synttäripäivä. Jee - hyvä Jesse. Harmi että löytyy myös Jessen kuolinpäivä eli pääsiäinen. Jesse jätti tämän maailman väkivaltaisesti nuorena kuten kaikki kovat jätkät (luetaan James Dean, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Curt Copain ja Janis Joplin). Jesse syntyi neitseellisesti, mikäli uskotaan Marian Joosefille kertoman tarinan siirtyneen vääntämättä sille paapalle, joka oli Jessen kaveri ja kirjoitti tarinan ylös. 

Joulun aika

Kirkko, joka syntyi paljon Jessen jälkeen ja joka vielä ei ole kuollut, keksi että pimeimpään vuodenaikaan vietettävä pakanajuhla on oivallinen ajankohta selvästi vähemmän kuin vuoden tarkkuudella määritellyille synttäreille - bileet valmiiksi ja kaikkea. Hieno valinta - ainakin täällä pohjoisessa on ihan sylettävän ahdistavan kamalaa ilman bileitä. Toinen hyvä bileaika eli keskikesänjuhla meni Jessen kastaneelle kaverille - kerran Jussille.

Lahjontaa

Kaikki ristityt - minä myös. (olen kastettu ja kaikkee) - kannamme nykyisen uskontomme (materia) aikaansaannoksemme Jessen synttärijuhliin. Näin teemme - paitsi ne jotka ovat jo liikaakin ahnehtineet - he menevät jakamaan kerran vuodessa köyhille soppaa. Jokatapauksessa kolmen viisaan miehen itsekkäästä kuninkaanlahjomisyrityksestä on tullut yleinen lähimmäistenlahjomisshow, joka edelleen ainoa alkuperäisenä osana Jessen kerrotusta syndiksestä jatkuu.

Mitä sitä juhlitaan

Kai sitä juhlitaan perustaa, jolle muita halveksiva, aikanaan orjuuttava ja yhä ylimielinen kulttuurimme on luotu. Uskontoa, jonka kukin päivitys on käytännöllisempi ja toimivampi hiukan paskamaisen ja ahneen käyttöön. Jessen alkuperäiset opit ovat kaukana siitä, mikä nykypäivänä vallitseen. Nyt rikas mies pääsee taivaaseen, kun jakaa soppaa kerran vuodessa tai ehtii pyytää syntinsä anteeksi ennen kuolemaa. Kusipäivimmät hyväksikäyttävät aidosti uskovia ja armoa ihan arkielämässään.

Minä juhlin lapsia ja tulevaisuutta - perinteitä ja jatkuvuutta

Meillä on kaikesta huolimatta hieno yhteiskunta ja sen osaksi kehittynyt sosiaalinen omatunto, joka suojaa lapsia, heikkoja ja luontoa. Sitä ei tuhonnut ihmiskeskeinen uskonta eikä ahneus. Se kestää nykyisetkin narsistit ja ajattelemattomat hölmöt. Nautin joulusta ja kaikesta juhlinnan tuomasta lämmöstä täällä pohjoisen maailman karuudessa. Ihanaa on nähdä itseä fiksumpien lapsien varttuvan siitä huolta pitämään.

Hyvää joulua hyvät ihmiset - uskontokuntiin katsomatta.

PS. Sinä kusipää, jolle uskonveljesi vannoi, että syntisi ovat anteeksiannetut, me muut emme niitä unohda ja jos joku kuoleman jälkeen sinua odottaa, niin tuskin hänkään niitä katsoo hyvällä - siis ahneutta häikäilemättömyyttä ja julmuutta.

PPS. Hali ja pusu teille kaikille muille!